Historie

HSV is een van de oudste clubs van Duitsland. De club is opgericht in 1887 en is dus inmiddels 112 jaar oud. Aangezien Hamburg een havenstad is wordt HSV als arbeidersclub gezien. Sinds de oprichting van de Bundesliga heeft de club altijd op het allerhoogste niveau geacteerd. In het stadion hing een klok die precies aangaf hoeveel dagen, uren en minuten dit al het geval was. Deze klok tikte maar door, tot vorig seizoen. Voor het eerst in de historie degradeerde HSV naar de 2. Bundesliga. In totaal is HSV zeven keer landskampioen van Duitsland geworden. De laatste titel van de club dateert uit 1983 toen het op doelsaldo de grote rivaal Werder Bremen voor bleef. Dat seizoen is gelijk de meest succesvolle uit de historie geweest aangezien in dat jaar ook de Europacup 1 werd gewonnen.

Iconen van HSV

HSV kent een aantal grote clubiconen. De meest bekende is oud speler Uwe Seeler. De spits heeft 476 duels gespeeld voor de Noord-Duitse club en wist daarin maar liefst 404 doelpunten te maken. De bekendste Nederlander die voor de club uitkwam was Rafael van der Vaart. De middenvelder speelde tussen 2005 en 2008 voor de club en besloot in 2012 weer terug te keren. Vooral in zijn eerste periode maakte de Heemskerker veel indruk.

Selectie HSV 2018/2019

Op dit moment speelt HSV voor het eerst in de 2. Bundesliga. De club staat tweede achter FC Köln wat aan het einde van het seizoen promotie zou betekenen. Op dit moment heeft HSV een Nederlander in de selectie. Verdediger Rick van Drongelen speelt sinds 2017 bij Hamburg en heeft nog een contract tot medio 2022. Verder kent HSV op dit moment weinig echte sterren. De bekendste speler is waarschijnlijk Lewis Holtby die in het verleden nog voor Tottenham uitkwam.

Wilt u de spelers van HSV een keer live in actie zien, bekijk het speelschema van alle thuiswedstrijden van HSV en bestel je HSV tickets online.