Tips voor Hamburg

Bezoek het Rathaus Hamburg

Rathaus betekent stadhuis en in Hamburg staat er een hele imposante. Dit Rathaus is het middelpunt van de stadsdelen Neustadt en Altstadt en in deze wijken vind je de grote winkelstraten om heerlijk te kunnen shoppen. Mocht je hier met mooi weer zijn kun je tijdens het shoppen op een van de pleinen heerlijk genieten van een terras en is de sfeer erg gezellig. Bezoek het Rathaus Hamburg dus zeker bij jouw weekendje weg.

Stadiontour Volksparkstadion

In het Volkspark bevindt zich het gelijknamige stadion van HSV. Deze is op wedstrijddagen te bezoeken en je komt op plekken waar je normaal niet mag komen. Denk hierbij aan de kleedkamers, spelerstunnel of persruimte. Een stadiontour Volksparkstadion  kost niet veel dus dat is zeker een aanrader.

Vindt hier meer informatie over een stadiontour in het HSV stadion.

Bezoek de Reeperbahn Hamburg

De Reeperbahn Hamburg is misschien wel het meest bekende uitgaansgebied van Europa. Deze grote rosse buurt komt s’avonds tot leven en kent tal van barretjes waar dagelijks vele mensen op af komen. De buurt is kenmerkend met de vele neonlichten en als toerist is Hamburg is de Reeperbahn toch wel iets wat je gezien moet hebben.

Het Dockland gebouw Hamburg bezoeken

Hamburg is een oude havenstad waar je door heel de stad bijzondere architectuur vind. In de wijk Elbe bevindt zich het Dockland gebouw. Dit gebouw lijkt vanaf de buitenkant op een schip die zo de wijk in vaart. Je kunt het Dockland gebouw gratis beklimmen en op de top heb je uitzicht over alle schepen, de containers en de stad. Het Dockland gebouw Hamburg bezoeken is zeker leuk om te doen.